woensdag 24 januari 2007

Ironman athletes put hearts at risk of fatal damage



Een Belgische studie in Gasthuisberg kwam tot bovenstaande conclusie. Lees het hele artikel op

http://recovox-news.blogspot.com/

Dachten wij niet dat sporten gezond was !!!!

2 opmerkingen:

Jelle, Jarno en Wilfried zei

Volgens mijn bescheiden mening is dit zo een beetje hetgeen Michel Jacobs aan de hand (of beter aan het hart) heeft. Volgens de specialist die hij raadpleegde komt dit inderdaad door de vele duurtrainingen.

Ik zou daar zelf nog aan toe willen voegen. Volgens mij zit de fout erin van altijd te trainen tegen dezelfde intensiteit, niet genoeg afwisseling brengen in je trainingen. Ik bekijk het als een auto, waarmee je altijd maar, jaar na jaar rustig mee rijdt, zonder fel op te trekken. Dan ga je na x aantal jaren zoals ze zeggen een "luie" auto krijgen. Volgens mij is het met ons hart ook ongeveer zo gesteld.

Kweet niet of de anderen het daar ook mee eens zijn ?

Lieven zei

Ik heb het artikel niet kunnen lezen (link werkte niet), maar ik heb laatst een echografie van mijn hart moeten laten nemen in het kader van schuldsaldoverzekering op de lening van ons nieuw huis. Eenmaal de 40 voorbij is dit de regel.

De dokter stelde vast dat mijn hartspier dikker dan normaal was. Ze zei dat dit door de frequente training kwam. Indien de hartspier te dik zou zijn, is het advies zelfs om te stoppen met intensief sporten... Bij mij dus gelukkig niet het geval.