maandag 20 december 2010

Zwemmen met Gaastra

Brasschaat, Sportoase, zondagmorgen 8u30.  8u30 is vroeg, en zeker op een zondagmorgen, maar voor een  zwemclinic georganiseerd door 3coach met vermaard zwemcoach Ronald Gaastra laat je een uitslaapdag graag schieten.
Na een korte uitleg op het droge (die ik net gemist heb wegens een paar minuten te laat) mochten we al direct het water in.  De eerste oefeningen waren vrij eenvoudig en werden ook telkens begeleid van een uitgebreidde uitleg over het waarom en hoe de uitvoering moest gebeuren.  We kregen ook regelmatig de kans om vanop de zijkant de niet zo perfecte en perfecte uitvoeringen te bekijken.  Naarmate de minuten verstreken werden de oefeningen moeilijker en moeilijker, gelukkig dat we onze vinnen aanmochten! Hé Mario! Schouders werden bijna uit de kom gewrongen, onze gewrichten werden in bochten geplooid die ze nooit gedacht hadden te kunnen. Ellebooghoeken tussen de 90-110°, bovenarmen stabiel houden en de onderarm losjes boven water laten omlaagvallen, linkerhand onder de linkeroog, rechter onder de rechteroog, een ruit vormen, ...  De zwemcoach bleef alles geduldig uitleggen in zijn eigen taaltje en vooral hij bleef ons, dit samen met 3coachen Wim VDW en Christian op onze fouten wijzen.
Weer een aantal zaken bijgeleerd die we allemaal op onze interne video en Dvd (Gaastra's eigen woorden) hebben opgenomen om achteraf in ons hoofd nog eens af te spelen en dan hopelijk snellere tijden. Euh... dat is toch alvast de bedoeling!

Geen opmerkingen: