dinsdag 14 december 2010

IM France, bijna ... volzet

Inschrijven voor een Ironman is om 12u ’s nachts voor je computertje zitten en hopen dat je al je nicknames en paswoorden nog kent en dan fingers crossed. Voor bepaalde wedstrijden dan toch. Er zijn er wel een aantal waar je nog een nachtje, of enkele nachten over kan slapen als de inschrijvingen geopend zijn, voordat je toehapt. Ik noem er enkele voor de vuist weg Lanzarote, Engeland en Nice. In deze laatste zijn er momenteel nog 500 plaatsen open. Dat betekent dat er reeds 2000 atleten ingeschreven zijn. Opvallend is wel dat er volgend jaar meer Fransen aan de start zullen staan. Waar andere jaren de verhouding Frans atleet – buitenlandse atleet 40/60% was is dit nu 50/50. Na Frankrijk komt Engeland op plaats 2 voor Spanje, USA en België. In totaal staan er reeds 48 nationaliteiten aan de start.

Je hebt dus nog wel effe wil je naar Nice gaan maar ook ginder raakt het steeds sneller en sneller volzet. Vandaag zijn er dan ook al 15% meer inschrijvingen dan vorig jaar rond deze tijd. Volgend jaar kan je misschien nog Sinterklaas of de Kerstman inschakelen voor een ticket, maar ik zou er toch niet meer te veel op rekenen.

Naast de ironman zal er ook een Ironkid zijn en nieuw volgend jaar, een Irongirl. Een 5km loopwedstrijd enkel voor vrouwen. Deze vindt plaats tijdens het fietsen. Tegen de tijd dat Zamora en Co terug zijn zullen de laatste vrouwen waarschijnlijk ook wel binnen zijn :-)

Geen opmerkingen: