dinsdag 28 december 2010

Footstickers

Blootvoets lopen is in.  Het is één van de nieuwe trends in de loopwereld en wordt her en der door een aantal loopgoeroes gepromoot.  Op je blote voeten lopen zorgt er voor dat je een beter controle krijgt over je voet door het directe contact met de ondergrond, je voet zou er ook sterker door worden. Na de Nike free’s, een zeer minimalistische loopschoen die er voor moest zorgen dat je voeten harder moesten werken door gebrek aan demping en steun gaat de schoenfabrikant nu nog een stap verder.  De footstickers  Het is een soort van 2de huid die je onder je voet plakt. Zij geven een minimale bescherming aan je voeten op de voornaamste contactpunten, de zone rond de dikke teen en je hiel.  De rest van de voetzool blijft onbeschermd achter en dat geeft hetzelfde effect als bij blootvoets lopen.  Ik kijk al uit naar de eerste loper die ik met een sticker onder zijn voet ga tegenkomen!

1 opmerking:

Mario zei

Blootvoets lopen zorgt niet voor meer voetcontrole, maar voor meer stabiliteit in je hele lichaam.

Door met sterk gecorrigeerde schoenen te lopen, de normale loopschoen dus, is onze looptechniek en ons feedbacksysteem dat onze houding continue corrigeert een passief leven gaan leiden.

Ik snap die stickers niet goed. Je voetzool blijft nu toch nog kwetsbaar voor steentjes en ander gevaar dat op de weg/paden rondslingert ... dan zijn m.i. de Vibrams een betere oplossing als je het wilt wagen om zonder schoenen te lopen.

Het grote voordeel van blootvoets lopen is dat je reactiever moet lopen. Een kort grondcontact is samen met een stabiel bekken en een juiste positie van je zwaartepunt DE sleutel tot efficient lopen.

Er zijn maar weinig lopers in staat om "veilig" "blootvoets" te lopen. Ik hoor daar zeker niet bij ;-)