zondag 22 oktober 2006

Wie niet waagt ...

Wie Hawaii wil winnen moet iets durven riskeren hoor je dikwijls zeggen. Dit jaar was het dan ook al weer van datte. Vorig jaar speelde Sultan alles of niks en dit jaar was het de beurt aan die andere Duitser, Norman Stadler.

Maar eerst was er weer Faris. Hij wou al in het zwemmen voor de nodige verschillen zorgen maar trok in plaats daarvan 20 man in zijn zog mee, waaronder een groot deel van de favorieten. Poging mislukt.

De volgende was dan Stadler. Die draaide de kraan in het fietsen zo ver open dat niemand durfde volgen, iedereen speelde op safe. Na 40K al 2', na 180K 11'. Mc Cormack kwam nog kort, Sultan had niet de guts van vorig jaar. Beke durfde, kon, het gat niet dichten in het begin van het fietsen, Vanhoenacker was al lang blij dat hij daar zat, Brown had in het fietsen blijkbaar op zijn adem getrapt.

Stadler waagde zijn kans en won. De rest durfde niet en deed mee voor de tweede plaats. Naar' t schijnt had de Duitser het op zijn heupen gekregen nadat Peter Reid had gezegd in een interview dat hij niet kon lopen ! Nu, een nieuw fietsrecord bij mekaar trappen (41.8km/u) en dan nog 2hr55 lopen. Niet voor niets dat Reid er de brui aan heeft gegeven.

En wat ons betreft, wie van zltc waagt zijn kans eens in Hawaii. De eerste zltc'er aan de start in Kona moet nog altijd opstaan. Wie weet, misschien volgend jaar ?

Geen opmerkingen: