donderdag 13 september 2007

Dirk Jan vroeg enkele blogs geleden of ik wat meer uitleg kon geven bij mijn trainingen. Wel ga dat op volgende manier doen. Zal in’t vervolg spreken over (percentages zijn % van de max.hartslag)

DT1 : 60%-70%
DT2 : 70%-75%
DT3 : 75%-80%
Ext. interval : 80%-90%
Int. Interval : 90%-100%

Na de teamtriatlon in St-Niklaas maandag een dagske rust genomen.
Dinsdag dan al weer met goeie moed de fiets op en een extensieve fartlek gedaan. Na een goede opwarming mijn toerke gedaan dat via Hoeselt, Rijkhoven, Herderen naar Val Meer loopt en dan zo op Millen en terug naar huis. Genoeg korte en wat langere bultjes om op door te trekken, maar dan nooit helemaal voluit, altijd nog wat reserve houden, tot 90% Max HS. Op het einde dan 2x toch voluit in heuvelsprintjes (2x Beekstraat) met telkens maximale recuperatie.

Woensdag een looptraining van 10.5K Verdeelt als volgt : 10’ lage DT1 – 10’ hoge DT1 – 20’ DT2 – 10’ hoge DT1 – 10’ lage DT1.

Vandaag 2hr gaan fietsen DT2 met vooral de bedoeling een strak tempo te rijden in TT houding.

De rest van de week ziet er als volgt uit.

Vrijdag : 10K intensieve fartlek lopen
Zaterdag : 40' DT1 lopen
Zondag : intensieve pyramide in’t fietsen met 1’-2’-3’-4’-3’-2’-1’ met telkens evenveel rec. Als duur van de inspanning. Totaal 2hr fietsen

Volgende week plan ik nog 2 zwemtrainingen voor het zwemmen van de kwart van donderdagavond. Maandag een intensieve en woensdag een uithouding.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig bedankt voor de uitleg.

Raymond zei

Opgegeven percentages zijn richtwaarden, waarmee in de praktijk echter goed te werken valt. Individueel kan er wat verschil op zitten. Wil je het heel nauwkeurig weten, laat je een maximale inspanningsproef doen met lactaatbepaling. En dit per discipline, om helemaal correct te zijn. In de praktijk wordt er door de meesten (wegens $$$) slechts één test gedaan: fietsen of lopen. Opm: veel gemaakte fout: te weinig trainen tijdens de basistraining DT1 & 2, hier moet je gevoelsmatig met "de rem op" lopen / fietsen. Vergt soms evenveel "karakter" als hard trainen.

Anoniem zei

Wil, als zwemcoach moet ik nu ingrijpen waar zijn uw zwemtrainingen gebleven???
Anders moet je as dinsdag maar eens mee in Lummen gaan zwemmen ben daar afgelopen dinsdag geweest met Jimmy en het was er best tof.

Jelle, Jarno en Wilfried zei

Inderdaad, geen zwemtrainingen deze week wegens niet de tijd op de momenten dat er ergens zwembaden open waren om vrij te zwemmen. Bilzen is volgende week terug open, maar ik vrees dat het op de kwart van de club toch gene vette zal zijn.

Raymond heeft gelijk, het zal weer tanden knarsen worden deze winter om niet te hard te gaan. Oplossing voor dit euvel is heel veel alleen trainen.