dinsdag 12 september 2006

Zwembaddiscipline

Las gisteren op de Blog van Pieter Helin dat hij in Hasselt was gaan zwemmen. In het openluchtbad zaten amper 6 man. Dit deed me herinneren aan mijn gesprekje met Jonatahan over het zwembad van Genk versus dat van Bilzen, meer bepaald, laat het ons de zwembaddiscipline noemen.

In Genk banen voor schoolslagzwemmers, snelle schoolslagzwemmers en crawlzwemmers. Spelende kinderen worden kordaat teruggefloten door de redders als ze willen spelen in de buurt van de baantjestrekkers. Kordaat optreden van de redders zijn hier de sleutelwoorden.

Deze sleutelwoorden laten het afweten in Bilzen. Waar spelende kinderen eventjes de enkele banen die voorbehouden zijn voor de vrije zwemmer komen "saboteren" Inspringen van langs de zijkant, op de touwen zitten, spelen in het midden van een baan, en geen redder die er naar omkijkt.
's Morgens is er al iets meer discipline, maar daar hebben we wel zelf voor gezorgd. Als je als enkeling crawl zwemt moet je opboksen tegen de "bredere" schoolslagtoeristen die denken dat ze tegen een verschrikkelijke snelheid door het water cruisen en 3/4 van de baan voor zich opeisen. Als je dan wat te onstuimig hen meerdere malen voorbijsteekt durven ze zeggen dat je te snel zwemt.

Zijn er oplossingen ?

- Het zwembad afhuren, maar kostelijk en je moet nog steeds vrede nemen met de uren opgelegd door het zwembad zelf. Ook moet je met een groot aantal zwemmers zijn. Zie donderdagavond. Van 21u30-22u30, een uur dat een normale mens in zijn zetel zit. Durf ook niet voor half tien zwemmen want dan stoor je de 2 of 3 man die wel een heel bad voor hun alleen hebben, zij krijgen dan ook les van redders van het zwembad zelf.
- Een baan afhuren, niet zo kostelijk, uren kan je zelf bepalen maar je moet een vaste kliek hebben, mensen die telkens weer die bewuste dag op dat bewuste uur kunnen komen zwemmen. Zijn die er niet dan sta je de ene keer met 10 man klaar en de volgende sta je er alleen.
- Je baan zelf "vrijmaken". Je moet minstens met een man of drie zijn, alleen lukt het niet.

De oplossing, zelf een zwembad in je hof installeren ! Wie heeft er plaats ?

3 opmerkingen:

CHIC-HANDSOME zei

just a good life

Jelle, Jarno en Wilfried zei

Djezes, hopelijk kom ik die nooit tegen in een zwembad !

Jelle, Jarno en Wilfried zei

Heb ge die pipo zijne blog eens gezien, allemaal foto's, gene tekst, volgens mij is die al dikwijler ergens iets tegengekomen.