vrijdag 29 september 2006

Wat is me dat ?

Deze foto roept heel wat vragen op als je hem voor het eerst bekijkt. Een aantal personen kennen we met naam en toenaam. Maar wat zijn ze in godsnaam aan het doen ?We zien een oud KBC bankbediende heel hard een poging doen om een ballonnetje van zijn werkgever op te blazen. Met de ene hand houdt hij de ballon vast terwijl hij met de andere hand blijkbaar een ritme aangeeft. Dit zien we door het uitgestoken vingertje dat op en neer beweegt. Wat ook opvalt zijn de ogen. Ze puilen een beetje uit. Net zoals de bolle wangen doet dit een beetje visachtig aan.
De 2de persoon op de foto lijkt een portier. Het opschrift op zijn trui is daar een duidelijk bewijs van. Ook het bajesachtige uiterlijk, de dikke moustache, de haarlijn en het wat ingevallen gezicht spreken dit niet tegen. De man heeft waarschijnlijk de vorige opgeblazen ballon van de eerste heer in de handen (alhoewel we hier geen bewijs van zien) en speelt een beetje met het slurfje alsof hij met zijn eigen ...
De wat oudere dame op de achtergrond met het kindje op de arm kijkt bedenkelijk naar dit tafereel en je ziet dat ze zich afvraagt :"Waarin ben ik hier verzeilt geraakt ?" Dat kleine kinderen alles naƤpen wordt hier nog maar eens bewezen. De kleine blaast bij gebrek aan ballon op zijn vingertje.
In het busje op de achtergrond zien we nog enkele opgeblazen exemplaren liggen. Dit lijkt zowat de stockageplaats te zijn van opgeblazen en reeds geknoopte balonnen.
Wat me verder opvalt is dat iedereen blijkbaar dezelfde richting uitkijkt. Kijken ze naar de fotograaf of is er misschien politie in de buurt ?
Rest nog 1 vraag, wat zijn deze mensen eigenlijk aan het doen ?Tja, dat kan enkel met nog een andere foto duidelijk gemaakt worden.


Geen opmerkingen: