maandag 13 april 2009

Marco Velo Classic.

Marc maakte er ook dit jaar weer een pareltje van, dat mag gezegd worden. De 100K lange MTB rit die al enkele jaren doorgaat op Paasmaandag kende dit jaar een goede opkomst. Maar liefst 11 man vertrok vanuit Bilzen met de bedoeling de volledige toer vol te maken. 2 man vertrok vanuit Bolder, dan hadden we al een 45K vochtig Haspengouw achter de kiezen. Uiteindelijk haalde 6 man de finish van de volledige tocht. De rest sloeg vroeger af wegens tijdsgebrek ?? of gewoon choco.

Ik vertrok vanmorgen samen met Denis vanuit Vliermaal richting Bilzen. We hadden dan ook reeds 10K erop zitten voor de start. Kurt en Jimmy deden nog beter met 15K op de teller. Het eerste stuk ging door een wat minder vochtig Haspengouw alhoewel, vraag maar aan Kurt, sommige plassen kunnen toch nat zijn als je er in gaat liggen. Alles ging voortvarend tot William verkoos de ondergrond even van dichtbij te bekijken. Enkele kleerscheuren hield hij er aan over maar we moesten verder want bij hem thuis wachtte er lekkere rijsttaart op ons met koffie en andere dranken, neen geen alcohol ! Bij deze nog een glansrijk 45ste levensjaar toegewenst aan Free Willy. Vanuit Bolder ging het richting Kanne via de onverharde kant van de Hallembaye. Even lastig als het verharde gedeelte, geloof me. De lekke band van William, tja op je 45ste loopt het niet altijd meer hoe dat je zelf wil was onze tweede van de dag. Velo reed ook nog lek even voorbij Hern.

Intussen vertelde Els op de radio (Q music) over mijn Ironman plannen in Lanzarote zodat we met ons 2 nog gratis een filmpke op kosten van Q mogen meepikken. De familie komt wel erg veel in de media deze week. Woensdagavond zou onze Jelle op het scherm komen in "ook getest op mensen".

In Kanne begon het dan pas voor echt. Singletracks, steile klimmetjes, technische passages, snelle dalende stroken, kortom, alles zat er in zodat we ons hartje eens konden ophalen en onze stuurmanskunsten en klimmersbenen konden aanspreken.

Dan ging het in razende vaart naar de Gellikse bossen om via Zutendaal en Munster terug in de heimat van Marco Velo te landen. (Wist je trouwens dat de “echte” Velo tegenwoordig voor Quickstep rijdt ?)

Na weeral taart op het terras bij Marc en een paar liter Cola reden Denis en ikzelf terug naar huis. De 100K waren er uiteindelijk 110 geweest + 20 = nog steeds 130K in 5hr55. En nu komt het belangrijkste. De beentjes deden het nog prima na bijna 6 uur. Ben al een beetje meer gerustgesteld nu. Maar dat wil niet zeggen dat ik op mijn lauweren zal gaan rusten.

Aan Marc een dikke merci voor de prachtige rit, als de benen goed zitten is het amusement natuurlijk eens zo groot.

3 opmerkingen:

Wil zei

Mss nog effe vermelden dat de 6 "gelukkigen" die de finish haalden de volgende waren. Velo himself natuurlijk, "Schink", Kurt en Jimmy (daar mag je nog 30K erbij tellen) en Denis en ikzelf.

Anoniem zei

Taart bij Marc???????
Kurt

Wil zei

Correctie, lekkere vlaai bij Marc, ja wij moesten dan ook niet op tijd thuis zijn hé !