donderdag 4 september 2008

Knokke

Hetzelfde liedje als in Viersel ? Ja en neen.

Het was koud toen we om iets na half twaalf klaarstonden aan het casino om samen met een 900 anderen richting Sluis te fietsen. 1 woord, wind, wind wind. Eigenlijk 3 woorden. Samenvattend : heel veel wind. Gans de weg erheen bibberen op de fiets. Nochthans toch voldoende kledij aan maar toch. Daar aangekomen konden we ons een beetje uit de wind houden en was het dan toch te doen. Tot ze de watertemperatuur meedeelden. 18°. Volgens VanLierde slechts 16°. Daar leek het eigenlijk meer op toen ik mij stilletjes in het water liet glijden. Het was tot dan the same story as Viersel. Niks nerveus, we zullen wel zien.

17' na de vrouwen werd de eerste mannenwave losgelaten. De beste korte en lange afstandstriatleten van ons landje lagen voor mij. Ik lag op startrij 2. Ik vertrok weer goed maar lang duurde da nie. Kreeg een beetje last met de ademhaling toen ik na 100m wat moest vechten om uit het gewoel te komen.. Ook het koude water deed er nie goed aan natuurlijk. Moest even op adem komen maar kon toch vrij snel weer tempo ontwikkelen. En blijkbaar was da tempo hoog genoeg. want na het keerpunt zag ik plots Lieven naast mij zwemmen. Goe bezig dus. Uiteindelijk kwam ik rond plaats 30 uit de wissel. Voor Lieven uit het water maar die wisselt sneller dus weer 50m achter. Leek dat niet een beetje op het scenario van zondag. Maar nu kreeg ik het gat wel dicht n dat net op het moment dat Jurgens rood kreeg om te kort op mijn clubmakker zijn wiel te rijden. Het was hard met die wind hoor, er werd serieus doorgevlamd maar ik zat veel relaxer op de fiets dan zondag. moest bijlange zo diep niet gaan om te volgen.

En dat voelde ik toen ik voor het lopen vertrok. Ik kon eindelijk iets ontwikkelen dat op een tempo leek. Over dat lopen kan ik kort zijn. het ging naar mijn normen goed. Deed ik zondag nog 49' over 10K (toen volledig uitgeteld), nu deed ik er een kleine 7' sneller over. Als vergelijkingspunt kan ik Erkens nemen. Zondag nog gelijk aan het lopen begonnen. Gisteren haalde hij mij pas bij aan het laatste keerpunt, na 7.5K dus.

Uiteindelijk wordt ik 62ste en 18de V40. Lieven komt luttele 9" te kort voor het podium. Ook Kurt deed het niet slechts. Hij kwam 8' na mij over de finish. Marc Vgn vervolledigde de zltc deelnemers. En wie won uiteindelijk the battle of sexes. Dat heeft niks met het S-woord te maken. Het ging er om dat de vrouwen 17' voor de mannen vertrokken. Hij of zij die eerst over de finish liep verdiende extra nog eens 1000€. Het werden uiteindelijk.... de vrouwen die aan het langste eind trokken. Sofie Goos haalde het met een kleine 20" voorsprong op een erg goed op dreef zijne Beke. Girlpower zeker !
Dat was het voor dit jaar. Ben nochthans goed bezig maar ik kom niet meer terug op die beslissing. Ga nu een beetje meer op het lopen concentreren want ik moet samen met Els de 5K van de kerkenloop doen. I can better be ready ...
Oh ja, ik mag natuurlijk de eeuwig trouwe supporters Norry en Nard niet vergeten voor de aanmoedigingen. Bedankt mannen.

Geen opmerkingen: