zondag 20 augustus 2006

Heldoorn

Frank Heldoorn wint Ironman UK. Voor de reeds 37-jarige Nederlander al de 3de Ironmanwinst in zijn carriére. Dit na 2x Lanzarote gewonnen te hebben.

Belgen deden het niet slecht in Engeland.

Jim Beuselinck hing een groot deel van de wedstrijd aan de leiding en kon nipt derde worden. 2de werd Clas Bjorling. De 3de van Eupen dit jaar, Gerrit De Pauw werd 6de.

Opvallend aan die Heldoorn is dat hij in 2002 een zwaar ongeval had. Hij had een zware revalidatie nodig en wou in 2005 na Almere stoppen met triatlon. Hij knoopte er in samenspraak met zijn vrouw evenwel nog een jaartje aan vast omdat hij er Nederalands kampioen werd en won dus nu zijn allerlaatste triatlon, de Ironman UK. Van afscheid nemen in stijl gesproken.

Heldoorn is geen full time triatleet. Hij werkt, heeft een gezin met 3 kids (baby van een paar maanden)

Heldoorn vestigt ook meteen een nieuw parcoursrecord in Engeland nadat hij in 1994 ook het parcoursrecord in Lanzarote scherper stelde. Dit record staat trouwens nog steeds op de tabellen.

Eén van Nederlands grootste triatleten neemt dus afscheid van de sport met 3 Ironman titels en 6x Nederlands kampioen op de lange afstand. Chapeau !!!

Geen opmerkingen: