zaterdag 19 februari 2011

Anti oxidanten

Net een artikel gelezen geschreven door Asker Jeukendrup, de "man" als het op "sportvoeding" aankomt.  Anti-oxidanten, beschermen ze ons of zetten ze een rem op het trainingseffect?  De voedingsdeskundige haalt 2 studies aan. Studie 1 gaat over het drinken van kersensap.  Komt na de rode biet nu de kers op de voorgrond? En in een ander geval gaat het over vitamine C supplementen. Omdat de studies mekaar wat tegenspreken trekt Jeukendrup zelf conclusies.


* Low dose antioxidant supplementation is ok, and there is probably no need to avoid it. You can achieve this with modifications in the diet as well


* High dose antioxidant supplementation should probably be avoided

* There may be a few exceptions:

     -altitude training: there is evidence that there is more free radical damage at altitude and a little extra protection will probably do no harm

     -just before important competitions, the adaptation is less important and it is all about maximal protection and recovery

     -In case of a deficiency (extremely rare) this should be supplemented immediately under medical supervision

Lees hier het volledige artikel

Geen opmerkingen: