Net een artikel gelezen geschreven door Asker Jeukendrup, de "man" als het op "sportvoeding" aankomt. Anti-oxidanten, beschermen ze ons of zetten ze een rem op het trainingseffect? De voedingsdeskundige haalt 2 studies aan. Studie 1 gaat over het drinken van kersensap. Komt na de rode biet nu de kers op de voorgrond? En in een ander geval gaat het over vitamine C supplementen. Omdat de studies mekaar wat tegenspreken trekt Jeukendrup zelf conclusies.
* Low dose antioxidant supplementation is ok, and there is probably no need to avoid it. You can achieve this with modifications in the diet as well
* High dose antioxidant supplementation should probably be avoided
* There may be a few exceptions:
-altitude training: there is evidence that there is more free radical damage at altitude and a little extra protection will probably do no harm
-just before important competitions, the adaptation is less important and it is all about maximal protection and recovery
-In case of a deficiency (extremely rare) this should be supplemented immediately under medical supervision
Lees hier het volledige artikel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten