maandag 20 oktober 2008

De marathon van Echternach

Echternach ligt ergens op de grens van Luxemburg en Duitsland. Iets minder dan 2 uur rijden van hier. Kurt en Vladka hebben er dit weekend de marathon gelopen. Els en ik zijn mee geweest om hen een beetje te begeleiden en te supporteren.

42.2K is a long way. Kurt ging ondanks weinig training en wat extra gewicht voor 3hr40. Het werd uiteindelijk 3hr42. Na de finish was er geen houden meer aan, zijn kuiten stonden op springen en meer dan dit doe ik nooit meer zonder training kwam er niet uit.

Vladka was een ander verhaal. Zij kwam stukken frisser over de meet dan haar echtgenoot. OK de beentjes deden pijn maar toch. Zij ging voor 4hr en klokte af op 4hr04. Goede wedstrijd gelopen zonder veel verval. 21K in 2hr, laatste 21K in 2hr04.

Enkele zaken die mij opvielen. Dat hebt ge als ge eens langs de kant staat hé.

- In IM wedstrijden zijn ze verboden. De MP3, Ipod en dergelijke. Hier liep toch veruit 1/3 van de deelnemers met muziek op z’n oren.
- Ook waren er een aantal die fuel belts (met wel 10 flesjes in die dan achteraf maar voor de helft geledigd waren), camelbags en drinkbussen meesleurden. Nochtans was de bevoorrading voortreffelijke volgens mijn kompanen.
- Ook de compressie sokken hebben hun weg gevonden bij de amateur marathon loper. Al denk ik dat veel sokken gedragen werden door triatleten.
- Verschillende loopstijlen. Ongelofelijk wat je allemaal ziet. Ik zou zeggen, zolang het efficiënt is is’t OK. Ieder zijn stijl.
- De pasta party. IM pasta parties gewoon trokken we met een wel erg hongerige maag er heen. Jammer van die knorrende maag. Een kartonnen ovalen bordje werd volgeladen met volkoren pasta en een lepel saus. Wat een geluk dat onze vrouwen geen grote eters zijn anders hadden we nog ne kebap moeten gaan eten want een tweede keer teruggaan was er niet bij. Tel er nog maar een half brood bij. Dat was wel a volonté.
- Voor de rest niks slecht over de organisatie. Misschien toch mannen, doe eens een update van jullie parcours plan want echt heel duidelijk was dat niet. Lang moeten zoeken eer ik echt wist waar ze passeerden.

De uitslag is te vinden op : http://www.marathon-echternach.lu/docs_pdf/2008/marathon/Marathon2008.pdf

1 opmerking:

Anoniem zei

Hieperdepiep Hoera,

Dat hebben ze weer achter de rug.

Proficiat voor het runnerscouple.

Witse