zondag 10 april 2011

Afrika en Texas

Neen, de Belgen hebben niet de lijn van het begin van het jaar kunnen doortrekken.  Vanhoenacker lag in Ironman Zuid Afrika op kop na het fietsen met iets meer dan 5' voorsprong op Tissink.  Deze haalde Marino bij rond het 24km punt waarna ook de Duitser Bocherer de Belg te grazen nam.  Bink gooide dan de handdoek in de ring. Beke gaf er al de brui aan tijdens het fietsen.  De redenen van opgave van de 2 Belgen zijn tot nu toe onbekend.  Tissink won dus voor het 2de jaar op rij zijn thuis Ironman met Bocherer als 2de en James Cunnama als 3de.
Bij de vrouwen was het zoals verwacht weer Wellington time.  Chrissie werd 8ste algemeen en  ... liep de snelste marathon van iedereen.  Met 2u52'54" liep ze 22" sneller dan de snelste man, James Cunnama. Rachel Joyce werd 2de op 35'. Chrissie "The Christinator" Wellington breekt het parcoursrecord met 42' en stelt haar eigen Ironman besttijd scherper met 3'.  De snelste tijd door een vrouw in een officiele Ironman staat nu op 8u33'56".

In Texas leek het er even op dat Frederik Van Lierde zijn zegereeks kon verder zetten.  Na 2de binnen gekomen te zijn in T2 met bijna 3' achterstand op Chris Lieto leek de Amerikaan een vogel voor de Belgische kat.  Maar niets was minder waar.  Lieto hield knap stand met een looptijd van 1u16'en won voor Rasmus Henning, O'Donnell, Bozzone met Van Lierde op plaats 5.  Die andere Belg Axel Zeebroek kwam in de kopgroep uit het water.  Viel terug tot plaats 16 in het fietsen en kon uiteindelijk nog 2 plaatsen opschuiven in de einduitslag.
Bij de Belgische vrouwen was Tine Deckers de enige die vooraan geraakte.  Zij begon aan het lopen als 5de.  De Groote en Goos liepen als 11de en 12de uit de wissel en vielen in het lopen nog beiden 1 plaats terug. Sophie De Groote dus 12de en Sofie Goos 13de. Over Tine kwam volgende tweet binnen :"Tine is out of the race because of stitches" Blijkbaar had ook Sofie Goos hetzelfde probleem. Winst was er voor Catriona Morrison, voor Naeth en Thuerig.

Geen opmerkingen: