zondag 23 januari 2011

Fré, Bertje en Tineke in Zuid-Afrika

Voordat we met de uitslag in huis vallen toch nog even iets over wat er zoal voor de wedstrijd gebeurde. Bij de pro briefing gaven de organisatoren mee dat er stormweer voorspeld werd voor de dag van de wedstrijd maar dat de pro's op hun 2 oren konden slapen want zij zouden sowieso moeten zwemmen.  Frederik van Lierde nam dat positief op en zei hierop :"Verwachting is golven van meer dan 2meter op zondagmorgen, 't wordt bergop en bergaf zwemmen :-)"Tine Deckers had het dan weer over de armoede waarin de plaatselijke bevolking leefde :"Als ik te weinig koolhydraten heb gegeten, ligt het aan @bertjammaer en Ben. Zij geven op elk kruispunt alles weg. De armoede blijft erg."

Ook in SA ontsnappen ze niet aan de dopingcontrole.  Frederik kreeg om 23u wel een erg vreemde dokter over de vloer. "Craziest doping control ever tonight. When I was peeing, doctor next to me was peeing also!! Different procedures here in SA ... Good night!"

Om af te sluiten nog even een les Zuid Afrikaans gegeven door Sofie Goos :"Ek wens myn teamgenoten baie veel succes da in die anderland! Hopelijk syn jullie blitsvinnig, zodat je terugkomt met beursie vol banknoten!"

De wedstrijd dan. De weersomstandigheden waren zoals voorspeld niet super. Wind en regen. Bij de mannen was het eigenlijk een one man show van Frederik van Lierde. Snelste zwemmer en veruit de beste fietser.  Hij had een voorsprong van bijna 7'30" na het fietsonderdeel op James Cunnama.  Deze laatste kwam nog fel opzetten in het lopen maar strandde toch op een dikke 2' van de Belg. Derde werd Allessandro Degasperi op bijna 9' van Frederik. Bert Jamaer gaf op in het begin van het lopen.

Bij de vrouwen ongeveer hetzelfde scenario als bij de mannen.  Hoofdrolspeelsters Judie Swallow en Tine Deckers. Swallow veruit de  betere zwemster pakte in dat onderdeel maar liefst 7' op Tine.  Deckers reed dan weer de snelste fietstijd en kon zo 3' goedmaken op Swallow, zodat  ze 1 en 2 binnenkwamen in T2.  In het lopen kon Tine nog een kleine minuut van haar achterstand goedmaken om 2de te eindigen op 3' van de Britse. De winnares van vorig jaar Marie Rabie legde beslag op de 3de plaats.

Meer info en uitslagen vind je hier

Geen opmerkingen: