dinsdag 29 september 2009

DNS

Had er een tijdje geleden al effe over willen schrijven. Het viel mij voor het eerst op toen ik de uitslag van Neerpelt inkeek. Een lange lijst van mensen die ingeschreven waren maar niet gestart bleken te zijn. In Viersel de week erna, idem dito. Mol opende zelfs terug de inschrijvingen en gooide de niet betalers van de lijst. Mechelen had ook een hele boel DNS'ers.

Vreemde evolutie of niet ? Tot voor enkele jaren kon je nog een week op voorhand inschrijven voor een wedstrijd. Maar plots bleken vele wedstrijden vroegtijdig vol te zitten en werden de inschrijvingen reeds maanden op voorhad geopend zodat we wel vlug bij de zaak moesten zijn. Je moet reeds vroeg in het jaar je wedstrijden plannen en op tijd inschrijven. Blijkbaar wordt dit nog steeds gedaan maar wachten de mensen nu met betalen tot ze zeker zijn dat ze gaan of kunnen deelnemen. Dat een grote hoop uiteindelijk gewoon niet komt opdagen omdat ze wellicht toch niet betaald hebben is een bijna logisch gevolg. Ik weet in april ook niet of ik eind augustus of september nog zin heb om die of die wedstrijd te doen. Het is natuurlijk wel een flinke klap voor de organisatoren omdat ze een aantal inschrijvingsgelden mislopen, alhoewel hun wedstrijd toch vol zat. En ook de andere atleten die niet tijdig binnen geraakten zijn toch een beetje de dupe want eigenlijk zat de wedstrijd niet vol.

What can you do about it ? Ik noem er een paar op die zo spontaan bij me opkomen !

De niet betalers niet op de deelnemerslijst zetten ?
De inschrijvingen later openen ?
Inschrijvingsgelden verhogen om toch uit de kosten te geraken ?
..... ????

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Betaling binnen 2 weken na inschrijving. Wie dan nog niet betaald heeft, wordt weer van de lijst gehaald.
Voor een ironman moet je een jaar op voorhand aanmelden en al bij de inschrijving zelf betalen.

Raymond

Anoniem zei

Misschien een zwarte lijst van niet-starters en niet-betalers opmaken en als ze willen meedoen deze eerst laten betalen.

Misschien iets meer laten betalen(een soort borg) bij de inschrijving en na de wedstrijd deze borg terugbetalen aan de deelnemers.

Witse

Anoniem zei

Hey Witse, als ze nu al het inschrijvingsgeld niet betalen, dan zullen de het bedrag inclusief borg ook niet betalen lijkt me.
Ergens moet er een tijdslimiet ingebouwd worden voor de betaling

Raymond