woensdag 10 oktober 2007

Kueen K

Toch nog even iets over de nieuwe Kuota. Kueen K genoemd naar de Queen K Highway op Hawai waar Stadler het nieuwe fietsrecord neerzette. Queen met een K geschreven omdat Kouta nu eenmaal blijft houden aan het feit dat alle namen van hun fietsen met een K moeten beginnen.

De geschiedenis herhaalt zich. Daarmee bedoel ik dat in de beginjaren dat de triatlonfietsen uitkwamen men al goochelden met zithoeken van 78° tot zelfs 80°. Dit gepaard gaande met 26 ich wielen. Amerika was toen het land dat aan de bakermat stond van deze evolutie.

Iets later sloeg ook in Europa de vlam in de pan. Na wat na-aperij werden de tri fietsen plots Europese stijl. De zithoeken gingen van 78 naar 76°. Amerika volgde maar de roep om terug naar de rechtere zithoeken te gaan was groot.

Daarom nu terug die ommekeer. Niet meer naar het puntje van het zadel kruipen, gewoon in’t midden van het zadel blijven zitten. Volgens Stadler is de nieuwe fiets nog sneller dan de Kalibur die hij de beste tri fiets op de markt noemt (wat wil je als ze u sponseren). Ben dan ook benieuwd of hij ze weer minuten aan hun broek kan lappen op de Q(K)ueen K. (dat is nog al een woordspeling die ik hier uit mijne mouw schud hé !!!)

Geen opmerkingen: