maandag 30 augustus 2010

Almere

In full distance of Ironman triatlons heb je zowel het fysieke als het mentale aspect dat op punt moet staan.  Door een zeer gebrekkige voorbereiding (A-pees + val) stond ik zeker niet fysiek paraat voor deze opdracht.  Heb nog effe de cijfertjes opgesnord van de laatste 9 weken, die van sedert Nice dus en die zien er echt erbarmmelijk uit.  Here we go :

Swim : 44K - 4.8/week
Bike : 1224K - 136/week
Run : 14.3K - 1.59/week

Als het fysieke aspect het laat afweten gaat het op het mentale vlak zeker niet beter. Ik vroeg me meermaals af wat ik ginder eigenlijk ging doen, zou ik wel starten. Uiteindelijk stond ik aan de start maar meer omdat ik toch mijn inschrijvingsgeld niet terug kreeg dan om ginder iets te presteren.  Op voorhand had ik reeds uitgemaakt dat zwemmen en fietsen wel zou gaan en dan ... een groot vraagteken.  We zouden wel zien.  Ik weet het, dat is een verkeerde ingesteldheid maar gezien de omstandigheden, was het toch al iets om ginder al maar van start te gaan.

Donderdagavond kwamen we met de mobilhome aan in een kletsnat Almere. Het waterniveau van het Gooimeer steeg in 1 nacht maar liefst 40cm. Het fietsenpark dat zich op een weide bevond stond letterlijk voor de helft onder water.  Met man en macht werd er gewerkt om dat overtollige water weg te krijgen, hetgeen me niet makkelijk lijkt vermits die mensen onder zeeniveau wonen, waar moet dat dan heen ???

Vrijdag nummer afgehaald en een beetje gesocialised en goed gegeten want het regende toch maar.

Zaterdag dan zonder stress naar de start.  Stelde me op ergens rond de 3de startrij uiterst rechts zodat ik een vrije doorgang had naar de eerste boei.  Ronde 1 verliep goed +/- 1100m en dan moesten we het Gooimeer dwarsen richting Almere haven.  Waren er in Nice nog golfjes, dan kon je hier spreken van al iets meer golf, maar we hadden wind in de rug en na 1u02'55" (zelf geklokt) zette ik voet aan land.

De wisseltent in, koerstrui aan, armstukken, windbreker want het regende al weer en dan door die kletsnatte wei richting fiets voor 3 ronden van 60km.  Ronde 1 verliep goed en ik ging mee met een paar man die er een redelijk tempo op nahielden.  Na de coachingzone en extra bevoorrading op het einde van elke ronde raakte ik ze kwijt maar niet getreurd, er kwam nog wel wat meer snel volk achterop. Tot we in een onweer terecht kwamen, regen, wind, hagel, bliksem.  Alles erop en eraan. Na een goeie 100km voelde ik dat ik al best wat krachten verbruikt (verspild) had.  Ook mijn rug deed pijn, mijn knie zeurde als ik recht op de pedalen ging staan.  Ik besloot toch het fietsen uit te doen (5u32) en slenterde dan maar door de laatste ronde waarin weer regen en onweer de atleten teisterden.
Leeg was ik na het fietsen, zeker geen optie om zo aan het lopen te beginnen.  Nochthans hetzelfde voedingsschema van altijd aangehouden maar blijkbaar werkte dat niet.
Neen niet telkeurgesteld want ik had hier zeker geen zin in een marathon van +5u.
Chapeau voor de mensen die het wel haalden.  Schellens zijn allerlaatste meters van zijn  triatloncarriere zien afleggen.  Een schitterend debuut van Dirk "The Bull" Bullen gezien (op kop in't fietsen en 8ste algemeen).  Werner en de "Voeze"een nieuw PR zien neerzetten, en gezien hoe kanaalzwemmer JP zijn allereerste volledige op de kaart gezet heeft. Verder fun gehad en veel leuke babbels, meer moet dat eigenlijk niet zijn.  En dat finish T-shirt, fel oranje van kleur had ik toch nooit aangedaan (maar toch graag gehad), ... maar ik kom hier zeker nog ne keer terug om de finish te halen.

De gouden 3-hoek deed het niet bijster goed in Flevoland.  Ikzelf dus opgave, Norbert, opgave wegens geblokkeerde rug, Marc opgave na 18km lopen wegens rugklachten.

Daarom in de toekomst misschien beter 1x alles geven in een ironman en dan de rest van het seizoen wat korter werk en het lichaam voldoende laten recupereren.  Ge ziet, ge zijt nooit te oud om te leren.

Geen opmerkingen: