maandag 28 maart 2011

Het Lanzarote dagboek dag 1 - 5

Dag 1 : Kennismaking

Vroeg dag, half 5 in Brussel en dadelijk kennis gemaakt met de enige eend in de bijt die ik niet kende, namelijk Jan Schrooyen, papa van.  Klikte direct dus da kon al nie meer stuk.  Na een tussenlanding in Gran Canaria stapten we (De Jan, De Wekke, Mac, Bertje en ikzelf) in een winderig Arecife op Lanzarotiaanse ondergrond. 
Direct aan de slag éénmaal op onze uitvalsbasis.  Direct een zwemmeke gedaan in een koud ??? zwembad.  Achteraf hoorden we dat het water pas vervangen was dus in de loop van de dagen zou het wel wat warmer worden.  De Jan en Mac kregen af te rekenen met krampen, dus toch die "voeze" sokken aan de volgende keer in't vliegtuig.
Tegen de avond nog een loopje op de dijk en onze kennismakingsdag zat er op.

Dag 2 : Hoe een Spanjaard zich laat vangen!

Eerste fietstraining van een goeie 75km.  Ik was niet goed, wist niet of het aan mij lag of dat de andere zo sterk waren of zich al in deze eerste rit wilde laten kennen? Nog een minpuntje, Timanfaya op in de regen??? inderdaad, maar na een dikke 20' was de bui over en voor de verdere stage geen druppel regen meer gezien of gevoeld. Enfin, bij het naar huis rijden, wind in de rug kwam een olijke Spanjaard roet in ons losrijden tegen 40km/u strooien.  Hij reed ons voorbij en je hoorde hem bijschakelen.  Plots gingen de kopjes in ons groepje van links naar rechts, laten we dat gebeuren?  Jan en Werner schakelden een paar tandjes groter en we reden er naar toe, er op, ... en erover.  De snelheid werd opgetrokken tot 60km/u, twas dan ook wind mee hé.  Volgens mij staat nu ergens op het eiland een tijdritfiets te koop :-)

Bekijk hier de rit

Dag 3 : La Santa-Famara

Zwemmen en fietsen.  Dat was de dagindeling.  Eerst licht ontbijten, dan zwemmen, en daarna opnieuw aan de ontbijttafel.  De rit ging naar La Santa en het "zandstraalstuk" in Famara waar er een korte fotoshoot werd ingelast.  Vandaag merkelijk betere benen dan gisteren.  Dan ook veel kopwerk gedaan op de 111km lange rit.

Bekijk hier de rit

Dag 4 : Nuchter

Neen niet gezopen de dag ervoor maar wel een nuchter ochtendloopje van 8km waarvoor de wat vroeger uit ons bed kwamen, werd gevolgd door een zwemtraining van 3.3km om dan de rest van de dag te luieren aan het zwembad en tegen de avond opnieuw de loopsloefen aan voor 9km.  Warme dag, tegen de 30°.  Maar wie zijn wij om te klagen bij deze temperaturen.

Dag 5 : Tabayesco

Deze moesten we zeker doen, de Tabayesco, op zich valt die wel mee was het niet dat je na de klim ook de de Haria eraan vast plakt vanaf de kant waar ze in de IM naar beneden rijden en die is toch wel een beetje moeilijker dan de andere kant.  De klim Tabayesco Haria is 9.6km lang, 5.5% gemiddeld stijgingspercentage. Werner en ikzelf reden gezamelijk naar boven in 35'30". Boven werden er berichtjes verstuurd want Jelle had er net zijn eerste zwemloop opzitten en Mac doet dat altijd op de Haria. Vanaf daar was het 1 way terug naar Playa Blanca en ons Hesperia hotel.

Bekijk hier de rit

Morgen dag 6 - 11

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Wilfried , nie " mauwen " hé . Bwaaaah , krijg er terug zin in als ik dit lees .
Ironmac

Jelle, Jarno en Wilfried zei

Ik ook Mac, zou zo kunnen terug gaan.