donderdag 18 december 2008

vetloop

Dinsdagavond vroeg ik aan Kurt of hij die dag al iets getraind had. Ja, deze morgen een “vetloop” gedaan van een half uurke samen met Pepper (dat is de hond van Kurt en Vladka voor de mensen die de afgelopen jaren in een ruimtestation gezeten hebben).

Nu, een vetloop is eigenlijk niet zomaar eventjes ’s morgens op nuchtere maag een half uurke gaan lopen.

Als je echt effect wil hebben moet je hem eigenlijk volgens de regels van de kunst doen en dat is de volgende manier. Heb het even opgezocht op het net om de juiste verwoording te hebben.

"Deze oefenvorm is vooral gericht op het verbranden van vetten en wordt dikwijls gebruikt bij marathonlopers. 2 tot 3 uren na het avondeten doet u een extensieve duurtraining gedurende minimum 1 uur. Hierbij wordt het koolhydraatreserve voor een groot deel aangesproken. Na deze duurloop eet u niet meer. ‘s Morgens loopt u nuchter nogmaals gedurende min. 1 uur. Aangezien u het koolhydraatreserve de dag voordien reeds aangesproken hebt zal u veel sneller overschakelen naar het verbranden van vet. Gebruik geen koolhydraat – of suikerrijke dranken. Enkel water mag gedronken worden. Deze oefenvorm mag enkel door geoefende sporters uitgevoerd worden!"

Als je nu geen 2 looptrainingen kort achter mekaar wil doen kan je die avondlijke looptraining ook vervangen door bv een duurtraining in het zwemmen van een uur en dan ’s morgens gaan lopen, of andersom.

Dus Kurtje, vetlopen is toch iets uitgebreider dan wat jij deed. Maar al bij al, gewoon ’s morgens om 7u al een half uurke gaan lopen, ge moet het maar doen.

Geen opmerkingen: