dinsdag 25 juli 2006

Keep on running

Ik zou toch nog even willen terugkomen op de marathon van Klagenfurt. En meer bepaald die van onze Kurt. 3hr55' deed hij erover. En dit eigenlijk zonder al te veel problemen. Wat heeft deze jongen dan wel van loopkilometers in de benen vraag een mens zich af.

Wel ik, als zijn coach zal dat eens voor jullie uit de doeken doen.

De echte looptrainingen begonnen pas half januari, tot dan toe was het gewoon wat bezig blijven. 1 maand lang werd er toen op het lopen geconcentreerd. een maand waarin hij 192K liep met als zwaarste week 75K, langste training 20K in 2hr. Dus heel rustig.

Vanaf dan werd het op het loopfront weer een beetje rustiger. Tot mei. Vanaf dan werd er wekelijks 20K gelopen. Met het verschil dat hij daar nu 1hr45-1hr50 over deed.

4 en 3 weken voor Klagenfurt werden er nog 2 heel lange looptrainingen afgewerkt van 2hr15 en 2hr30.

Totaal aantal kilometers voor de wedstrijd 1030. Dus eigenlijk niet echt heel veel.

Voor de rest werd er over gans het jaar heel gevarieerd getraind. Zowel tegen heel lage als hoge hartslagen. Het is de kwestie een mix te maken van lang en kort trainingswerk en dit zeker bij mensen die "relatief" weinig tijd hebben om te trainen. Elke meter die hij liep moest een opbrengst in zich hebben en ik denk dat we dit samen perfect gedaan hebben.

Want trek zijn pitstops voor kleine en grote boodschappen van af in het lopen en hij loopt makkelijk tss de 3hr50-3hr45.

Hij liep de snelste marathon van ons allemaal, even snel als Jonathan in Nice. En die is toch een merkelijk betere loper dan Kurt. Zo zie je maar, met de juiste trainingen en de juiste mentale instelling kan je in een Ironman heel verkomen, ook al heb je misschien iets minder talent.

Jullie kunnen onderaan altijd commentaar geven op wat ik hier neerpen, zeker als je denkt dat ik het bij het verkeerde eind heb.

Geen opmerkingen: